De Techniekmakers

Samen werken aan
een betere wereld

Voor een schoner milieu én een betere gezondheid moeten we allemaal wat vaker de auto laten staan. De fiets is een ideaal alternatief. Maar is dat wel voor iedereen weggelegd? Zeker! Maak kennis met de Techniekmakers.

De Techniekmakers is een belangrijke tak binnen het erkend Kempens maatwerkbedrijf De Sprong. Via een doorgedreven begeleiding en opleidingstrajecten stomen we medewerkers klaar om aan de slag te gaan bij bedrijven en organisaties. Of het nu als fietstechnieker of lasser is, het ultieme doel blijft doorstroming naar het reguliere arbeidscircuit. Met andere woorden: we doen er alles aan om onze medewerkers de kans te geven hun plekje op de gewone arbeidsmarkt te veroveren.

Technisch atelier Mol

De bekendste tak van onze Techniekmakers is waarschijnlijk het voormalige fietsenatelier Mol, nu Back On Track. Hier worden zelfgemaakte tweedehandsfietsen verkocht en gebeuren alle herstellingen van de stadsfietsen. Ook worden hier in samenwerking met de duurzame Belgische start-up ERTS oude stalen fietsen gedemonteerd en vervolgens omgetoverd tot nieuwe hippe modellen.

Ook bedrijven en overheden doen graag een beroep op onze techniekmakers. IN samenwerking met Blue bike zorgen we voor het onderhoud en beschikbaar houden van de fietsen. In Mol wordt in samenwerking met de gemeente het fietspunt opengehouden daarnaast zorgen we in verschillende Kempense gemeentes en steden voor fietscontroles, weesfietsenacties, opruimen van zwerfafval en onkruidvrij houden van de fietsenstallingen.

BackOntrack is open op: maandag, woensdag & vrijdag
van 8.30-12.00 en 12.45-16.00 uur.

Een knetterend knelpuntberoep

Ons nieuwste project, de afdeling lassen, geeft vonken. Hier krijgen de Techniekmakers een kans om zich verder te bekwamen in het knelpuntberoep van lasser. En zo misschien ooit een plaatsje op de reguliere arbeidsmarkt te veroveren. Niet toevallig net daar waar een nijpend tekort is. Op die manier denken we mee met de arbeidsmarkt en creëren we optimale kansen voor beide partijen.

Samenwerking

Fietsenwinkel Meerhout On Track

Ook in Meerhout laten de Techniekmakers zich van hun beste kant zien in de gespecialiseerde fietsenwinkel On Track. Zij helpen er met de verkoop van e-bikes, stadsfietsen en instapmodellen koersfiets en mountainbikes. Ook kun je hier terecht voor herstellingen van alle fietsenmerken en allerhande accessoires. Dankzij het uitgebreide aanbod van Raam-fietsen vormt een beperking geen belemmering voor een heerlijk fietstochtje.

Bezoek onze website!

www.ontrackbikes.be
De Sprong - de Techniekmakers
de Techniekmakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.