De digitalisering van On Track Bikes

Tijdens ons jubileumjaar delen we maar liefst 25 authentieke en doorleefde verhalen waar we ontzettend trots op zijn. Stuk voor stuk verhalen die hebben bijgedragen aan het punt waar we nu staan. Al 25 jaar goed voor elkaar! Vandaag de digitalisering binnen De Sprong vzw en de fietsenwinkel On Track te Meerhout. Dit lijkt ons een écht high five moment!

Bekijk de video over dit high-five moment onderaan de pagina

Bij De Sprong vzw is flink ingezet op digitalisering. Intern maar ook binnen de fietsenwinkel van De Sprong vzw: On Track bikes. Zo zijn er nieuwe programma’s geïmplementeerd om de systemen te automatiseren.

Digitaal factureren
Zo wordt er gebruik gemaakt van het programma Teamleader binnen De Sprong. Met dit programma regelen we alle facturaties. Dit is gebruiksvriendelijker, efficiënter, sneller en bovendien kunnen de coördinatoren ook offertes opmaken in teamleader die de klant digitaal weer kunnen terugsturen. Voor klanten is werken met Teamleader ook een verademing, op deze manier kunnen zij namelijk hun offertes sneller ontvangen, kunnen ze sneller aangepast worden en is het duidelijker. Een échte win-win situatie.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Winbooks voor de facturen die betaald moeten worden. Tegenwoordig gaat dit dus digitaal maar dit is niet altijd het geval geweest. Voorheen lieten we de facturen op een manuele manier ondertekenen voor akkoord om ze daarna met de wagen naar de boekhouding te brengen voor uitvoering. Voortaan kunnen we de facturen op een digitale manier behandelen. We scannen deze in en ze worden bij akkoord digitaal ondertekend en vertrekken zo automatisch naar de boekhouding voor betaling.

Digitalisering bij: On Track Bikes
Bij On Track Bikes zijn we van mening dat we met onze tijd mee moeten gaan als het gaat om digitalisering. Hierom is het mogelijk om de fietsen die te koop zijn online al eens te bekijken of een afspraak te maken voor een testrit of een reparatie. Het verkopen van fietsen gebeurt niet online, omdat wij veel waarde hechten aan persoonlijk advies in de winkel. Op deze manier probeert On Track Bikes digitaal mee te zijn.

Een jaar geleden is On Track bikes begonnen te werken met Sysco Software. Dit systeem wordt constant gebruikt om werkbonnen mee op te maken. Zo weten de mekaniekers wat er aan een fiets mankeert en wat er moet gebeuren. Vervolgens wordt met hetzelfde programma een factuur opgemaakt en verzonden via een sms én mail zodat de klant weet dat zijn of haar fiets opgehaald kan worden. Daarnaast wordt er meteen een betaallink verzonden zodat de klant de factuur al kan voldoen en ze alleen nog maar de fiets hoeven op te halen. Met dit programma worden nooit fouten gemaakt, het is transparant en zowel voor de klant als voor ons is het heel aangenaam.

Toba
Tot slot Toba. Toba is een nieuws systeem waarmee de werknemers hun uren kunnen registreren. Iedere medewerker heeft een badge of tikkaart gekregen en kunnen zo s ’morgens en s ’avonds hun uren registreren.

Benieuwd naar meer verhalen? Lees dan bijvoorbeeld het succesverhaal van Groenmaker Najim!

De Sprong - de Techniekmakers
de Techniekmakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.